Grad Knin
Dobrodošli na službene mrežne stranice Grada Knina   
 
 
 
radno vrijeme
 
proračun
proračun
radno vrijeme
spacer
 
 
Franjevaèki samostan sv. Ante Knin
Šibenska biskupija
 


 
Matica d.o.o. pomaže razvoju ekološke proizvodnje

11.12.2007. u 09:20
Matica d.o.o. upisana je u Sudski registar trgovačkog suda u Šibeniku 22. svibnja 2006 godine, za razvoj poljoprivredno prehrambene djelatnosti, sa sjedištem u Kninu, Krešimirova 30. Osnivač i jedini vlasnik poduzeća je Veleučilište „Marko Marulić“ iz Knina, koje pruža stručnu podršku radu poduzeća. Direktor poduzeća je mr. sc. Mirko Gugić, renomirani stručnjak na području prehrambene tehnologije. Grad Knin, na čelu sa Gradskim poglavarstvom pruža sveobuhvatnu podršku radu poduzeća, te time pomaže trenutnim i budućim poduzetnicima šireg područja u operacionalizaciji njihovih poduzetničkih ideja.

Početkom srpnja 2007. godine u Matici je zaposleno troje djelatnika, studenata završne godine stručnog studija Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom na Veleučilištu „Marko Marulić“, koji su se svojim trudom tijekom studija istaknuli kao potencijalno vrijedan kadar. Njihovim angažiranjem, Matica d.o.o. je počela sa aktivnim radom na izradi projektne dokumentacije, tj. tehničko-tehnoloških investicijskih studija za projekte koji će doprinijeti gospodarskom razvoju šireg područja grada Knina.

Od početka aktivnog djelovanja Matica d.o.o. je završila projektnu dokumentaciju za slijedeće projekte:

Izrađene su slijedeće 4 tehnološko-investicijske studije obrade, pakiranja i trženja ekološkog janjećeg mesa:

1. Tehnološka osnova za preradu ekološki proizvedenog janjećeg mesa
2. Studija pripreme za tržište ekološki proizvedenog janjećeg mesa
3. Studija trženja ekološki proizvedenog janjećeg mesa
4. Projekt proizvodnje, prerade i trženja ekološke janjetine

Projekt je nastavak Tehnologijskog projekta „Eko Janje“ i njim je predviđena kupnja pokretnih jedinica za klanje, tranširanje i pakiranje ekološkog janjećeg mesa, a kojima će se proizvođačima ekološke janjetine osigurati siguran i jednostavan plasman proizvoda. U osnivanju je spin-off poduzeće Eko janje d.o.o., čiji će vlasnici biti Grad Knin, Veleučilište „Marko Marulić“, Matica d.o.o. i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, koji je nositelj Tehnologijskog projekta „Eko janje“, i bavit će se proizvodnjom i trgovinom ekološkog janjećeg mesa. 5. kolovoza 2007. godine je potpisan društveni ugovor o odsnivanju spin-off poduzeća Eko janje d.o.o. i pismo namjere kojim se predviđa plasman svih proizvedenih količina ekološkog janjećeg mesa kroz nacionalni prodajni lanac Konzum.

5. Projekt izgradnje Mini sirane u Radučiću, dnevnog kapaciteta 150 litara mlijeka. Izrađena je tehnološko-investicijska studija kojom je predviđena izgradnja objekta sa svom potrebnom opremom za obradu mlijeka i proizvodnju sira.

6. Projekt uređenja Lovačkog doma na Dinari, nositelja projekta Lovačke udruge „Dinara“ iz Knina. Projektom je predviđena ugradnja sustava centralnog grijanja u dom čime će se zadovoljiti standardi neophodni za smještaj turista, za čime postoji sve veća potražnja. Projekt je upućen na Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva,, za sufinanciranje razvoja turističkih odredišta u ruralnim područjima, kroz „Mjeru 9“, i ako bude prihvaćen, financirat će se dijelom iz sredstava Ministarstva, uz sufinanciranje Grada Knina, te vlastita sredstva Udruge.

Matica d.o.o. trenutno radi na:
• Izradi tehnološko-investicijske studije za izgradnju i opremanje farme koza kapaciteta 100 grla i pripadajuće sirane u Plavnu. Projektom se predviđa povećanje broja koza do 300 u periodu od 3 godine, od početka eksploatacije projekta.

• Izradi investicijske studije za prilagodbu i opremanje turističkog smještajnog kapaciteta u ruralnom turizmu u selu Oćestovo, na samom rubu Nacionalnog parka Krka.

Nakon izrade gore navedenih studija Matica d.o.o. će raditi na izradi već ugovorenih studija, među kojima su dvije mini sirane, jedna u Vrpolju, a druga u Erveniku, te studija modernizacije pršutane u Bjeljama.

Aktualno
Savjet mladih
PROGRAM
20. obljetnica VRO "Oluja"
Oluja 2015
happy knin
Koncesije
3D animacija Kninske tvrđave
pristup informacijama
happy knin
analiza

Hvala svima koji su novčanim dotacijama pomogli izgradnju spomenika
HRVATSKE POBJEDE OLUJA '95
portal
investicije
natječaji
gospodarenje otpadom
POSLOVNI VODIČ GRADA KNINA
1,1 MB
A BUSINESS GUIDE TO
THE CITY OF KNIN

1,1 MB
 
 

PONOVNA JAVNA RASPRAVA

o Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana uredenja grada Knina
JAVNA RASPRAVA o Prijedlogu Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Knina
PDF dokument - 178 KB


Na vrh E-mail webmaster Ispis stranice